Jim Henson Honors voor Shigeru Miyamoto en Spore



De Jim Henson Honors voor 2008 gaan dit jaar naar de wereldberoemde Japanse videogameontwerper Shigeru Miyamoto en het populaire PC/Mac spel "Spore".

Shigeru Miyamoto, werkzaam bij Nintendo en geestelijke vader van vele wereldberoemde videogames zoals Donkey Kong, Super Mario Bros en Zelda, kreeg de Jim Henson Celebration Honor voor "de heropleving van Amerika's liefde voor het gamen door de creatie van Nintendo's populaire Wii spelconsole en het ontwikkelen van het spel "Wii Fit" dat toegewijd is aan de verbetering van de (fysieke en mentale) gezondheid van de mensen". De Jim Henson Celebration Honor is het hoogste eerbetoon dat wordt uitgereikt en gaat naar een persoon, organisatie of product dat de wereld verbetert door mensen te inspireren om het leven te "vieren".

Het PC/Mac spel "Spore" kreeg de Jim Henson Technology Honor. Het populaire Spore, in 2008 ontworpen door Will Wright en uitgegeven door Electronic Arts, geeft spelers de mogelijkheid om een eigen universum te maken. Het spel is minutieus uitgewerkt tot in het kleinste detail en laat de speler toe om zijn of haar eigen personnage, een digitaal alter ego, te creëren. Vooral dit tweede aspect van het spel verleent een unieke creatieve vrijheid aan de speler die zijn of haar creatie laat evolueren van een eencellig organisme tot een soort galactische godheid. De Jim Henson Technology Honor gaat naar een individu, organisatie of product dat grensverleggende technologie aanwendt op een creatieve manier.

Jim Henson (Greenville, 24 september 1936 - New York, 16 mei 1990) was een Amerikaans poppenspeler, producent en regisseur. Hij werd vooral bekend als de bedenker van de Muppets. Een van zijn eerste en bekendste creaties was Kermit de Kikker. De Jim Henson Honors worden sinds 2005 jaarlijks uitgereikt aan organisaties, individuen en producten die de kernwaarden van creativiteit en innovatie en ook de filosofie weerspiegelen van Jim Henson en het bedrijf dat hij oprichtte.

Meer info: www.henson.com

0 reacties:

Een reactie posten