Khaled Hosseini en Ken Follet populairste schrijvers

Ken FolletVolgens een grootschalige studie van een aantal internationale boekenmagazines zijn Khaled Hosseini en Ken Follet wereldwijd de populairste fictieschrijvers.
Alle vakbladen (The Bookseller, Publishers Weekly, Buchreport, China Publishing Today, El Cultural, Svensk Bokhandel, Livres Hebdo en Boekblad) bestudeerden en analyseerden nauwgezet hun fictiebestsellerlijsten van vorig jaar. Daaruit bleek dat zo'n 387 auteurs opdoken in de top tien, maar dat slechts 48 van hen in meerdere lijsten voorkwamen.
Khaled Hosseini
(Duizend schitterende zonnen) en Ken Follet (Brug naar de hemel) stonden in maar liefst zeven van alle onderzochte landen op de toptienlijst.

Khaled HosseiniAuteurs als Stieg Larsson, John Grisham, J.K. Rowling, Carlos Ruiz Zafón en Henning Mankel volgen hen op de voet. Andere populaire schrijvers zijn Christopher Paolini, David Baldaci, Elizabeth George, Jodi Picoult, Lauren Weisberger, Michael Connelly, Nicholas Sparks, Patricia Cornwall, Paulo Coelho, Valerio Manfredi, ...
Een volledige overzicht van de resultaten, samengesteld door Rüdiger Wischenbart, vindt u hier.

Ook bij ons is Khaled Hosseini dé populairste auteur van het afgelopen jaar. In de Vlaamse bestsellerlijst van 2008 stond hij als enige niet-Vlaamse auteur op de eerste plaats met De Vliegeraar. Met Duizend schitterende zonnen stond hij 'slechts' als zesde op de lijst.

Alle werken van deze populaire auteurs vindt u terug in de catalogus van de Kortrijkse bib!

meer info op www.thebookseller.com, www.booklab.info en www.khaledhosseini.com

0 reacties:

Een reactie posten