Klara Carrièreprijs voor René Jacobs

KlaraDe Klara Carrièreprijs 2008 gaat naar de Vlaming René Jacobs. Dit werd al eerder bekendgemaakt maar pas vandaag wordt hem de symbolische prijs overhandigd.
Dat gebeurt tijdens Klara in het Paleis, de dag waarop radiozender Klara traditiegetrouw het Paleis voor Schone Kunsten inpalmt met concerten, uitzendingen, tentoonstellingen, ...

Portret René JacobsMet de Klara Carrièreprijs brengt Klara jaarlijks een hommage aan de muzikale loopbaan van musici met internationale uitstraling.
Als contratenor en dirigent wist René Jacobs een internationale muzikale carrière uit te bouwen. In het juryverslag lezen we dat René Jacobs pionierswerk verrichte en verantwoordelijk is voor twee revoluties in operaland. Hij zorgde er enerzijds voor dat de contratenor, een voor de barok cruciale stemsoort, opnieuw een plaats kreeg en anderzijds introduceerde hij het streven naar authenticiteit in de opera en verruimde aldus het repertoire.

Vorige winnaars van deze onderscheiding waren o.a. Wannes van de Velde, Paul van Nevel, Walter Boeykens en Toots Thielemans.

Meer info via www.klara.be

0 reacties:

Een reactie posten