Kortrijk.be in het nieuw!



Het is zover! Op 9 januari lanceerde de stad Kortrijk samen met elf andere gemeenten uit de regio haar nieuwe website. Zo'n 150 redacteuren en 25 webmasters werkten de afgelopen maanden aan de inhoud en de vormgeving van de nieuwe gemeentelijke websites.

Onder de noemer "Digitale Regio Kortrijk" werkten twaalf gemeenten en Intercommunale Leiedal intens samen aan de vernieuwing van hun websites. Iedere gemeente ontwikkelde een eigen specifieke website met een eigen lay-out, inhoud en accenten. Achter elke site schuilt wel een gemeenschappelijke technologische visie en kennis.

Ook de Kortrijkse bib geniet mee van de indrukwekkende facelift, de uitgebreide web 2.0 snufjes en de nieuwe mogelijkheden op het vlak van digitale interactiviteit. U vindt de bib terug op haar vertrouwde webstek: www.kortrijk.be/bibliotheek.

4 opmerkingen:

  1. Heel overzichtelijke structuur en makkelijk te navigeren, prima op het eerste zicht!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Knappe herwerking, ergens doet het mij ook wel denken aan de site van de stad Gent. Voor de rest sluit ik mij aan bij wat Bibman zei.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De vernieuwde website is eenvoudig maar duidelijk, overzichtelijk en niet te druk. Geslaagd dus. Even melden: bij tab buurtbibliotheken en vervolgens adresssen buurtbibliotheken moet een link nog aangepast worden denk ik. Jullie blog blijft boeiend en één van de beste in het Vlaamse biblandschap. De SCRIBD integratie is heel tof.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hartelijk dank voor de feedback!

    @Sonar71: inderdaad, een "dead link", te wijten aan de overzetting van het testdomein naar het definitieve domein. Dit bekijken we even.

    BeantwoordenVerwijderen