Literaire overlijdens

De afgelopen week verdwenen verscheidene auteurs van het wereldtoneel, een kort overzicht:

De Nederlandse dichteres Sonja Prins (Haarlem, 14 augustus 1912 - Breda, 15 januari 2009) stierf op 96-jarige leeftijd in Breda. De laatste jaren van haar leven wijdde ze aan het samenstellen en ordenen van haar literaire werk.

De Bredase uitgeverij De Papieren Tijger bereidt de uitgave in vijf delen voor van haar verzameld werk. In het voorjaar verschijnt bij uitgeverij Bert Bakker de biografie "De eeuw van Sonja Prins". Op de website van uitgeverij De Papieren Tijger werd een overlijdensbericht en een korte biografie van Sonja Prins gepubliceerd.

De Britse schrijver John Mortimer (Hampstead, 21 april 1923 – Henley-on-Thames 16 januari 2009) stierf op 85-jarige leeftijd in Henly-on-Thames. Mortimer schreef vele romans en toneelstukken maar is vooral gekend voor zijn centrale figuur in een aantal van zijn boeken: de advocaat "Horace Rumpole". De auteur bewerkte ook een groot aantal van zijn boeken voor televisiefilms.



De Amerikaanse dichter William De Wit Snodgrass (Wilkinsburg, 5 januari 1926 - Madison County, 13 januari 2009) stierf op 83-jarige leeftijd in Madison County. Snodgrass was dichter, vertaler en hoogleraar aan diverse universiteiten. In 1960 kreeg hij de Pullitzer prijs voor poëzie. Zijn gedicht "Heart's Needle" wordt aanzien als het gedicht die de "confessionele of biechtpoëzie" deed herleven.

0 reacties:

Een reactie posten