BD Comics Strip Brussels 2009

Het toeristisch jaar 2009 in Brussel staat deze keer volledig in het teken van de strip. Hergé (Kuifje), Franquin (Guust Flater), Peyo (De Smurfen), ... het zijn allemaal Brusselaars.
Niet zo verwonderlijk dus dat een stad als Brussel kiest voor een thema rond deze 'negende kunst'. Ook het Belgisch Centrum van het Beeldverhaal is trouwens in onze hoofdstad gevestigd.

Vandaag vindt het grootse openingsevenement plaats van BD Comics Strip Brussels 2009: een Balloon Parade waarbij reuzengrote en bekende stripfiguren als ballonnen in Brussel worden losgelaten.

Gedurende de rest van het jaar zijn er tijdens BD Comics Strip Brussels 2009 nog tal van tentoonstellingen (oa. over Het Belgische stripverhaal), exposities (Giardino, Berthet), festivals en andere evenementen gepland.

Ook de bekende striproute, een parcours door de stad langs mooie stripschilderingen, werd uitgebreid met drie nieuwe fresco's. Voor de gelegenheid hebben bepaalde straten in brussel een nieuwe, fictieve stripnaam gekregen en vormen zo een tweede striproute doorheen de stad.

Het volledige jaarprogramma kan u terugvinden op www.brusselstrip.com

0 reacties:

Een reactie posten