Rik Vanwalleghem: Museeuw spreekt

Op donderdag 4 september 2003 vielen tien speurders binnen bij Johan Museeuw voor een huiszoeking. Ze zochten doping. Museeuw besefte meteen hoe laat het was: 'Van leeuw werd ik op slag prooi.

Rik Vanwalleghem (1952, Wevelgem) is directeur van het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. Hij behoorde ook lange tijd tot de wielerredactie van het Nieuwsblad en schreef heel wat sportartikels en columns voor De Standaard.

Maar bovenal is Rik Vanwalleghem een echte wielerfanaat en een specialist wat de Ronde Van Vlaanderen betreft. Eerder schreef hij o.a. 'Briek Schotte, de laatste der Flandriens', 'Het wonder van Vlaanderen', 'Eddy Merckx, de mens achter de kannibaal', 'Het Standaardboek van de Tour', 'Koarle!, Karel Van Wijnendaele', ...

In Museeuw spreekt: van leeuw tot prooi brengt Rik Vanwalleghem het echte verhaal van Museeuw en diens turbulente wielercarrière naar voor. Museeuw zelf vertelt vrijuit over zijn misstap en het hele mediacircus rond die dopingaffaire. Maar daarnaast is het boek ook een soort eerbetoon aan een uitzonderlijk sportman, een erkenning aan zijn verdiensten en doorzettingsvermogen.

Meer info via www.lannoo.com

0 reacties:

Een reactie posten