"Voor nu en nog heel lang": gratis kijk-, lees- en voorleesboek in de bib!

Vanaf woensdag 11 februari kunnen alle kinderen die dit jaar 7 jaar worden het gratis kijk-, lees- en voorleesboek "Voor nu en nog heel lang" komen ophalen in de jeugdafdeling van de Centrale Bibliotheek en alle buurtbibliotheken van Kortrijk. Ben je leerkracht in het eerste leerjaar? Dan kan je in de bib boeken afhalen voor je hele klas. De actie loopt tot uitputting van de voorraad!

In opdracht van Vlaams minister van cultuur Bert Anciaux vroeg Stichting Lezen aan 51 auteurs en illustratoren een bijdrage te leveren aan een gloednieuw boek voor eerste lezertjes. Aan jong teken- en schrijftalent én bekende namen werd gevraagd nieuw werk te maken voor dit heel bijzondere project.

Hoe werd Voor nu en nog heel lang gemaakt? Waarom werkten auteurs en illustratoren graag mee? Bekijk hier het filmpje:



Het mocht geen leren-lezen-boek worden maar een aantrekkelijk, gevarieerd, dik boek dat het grote leesavontuur spannend houdt met mooie teksten en heel veel kleur. Het resultaat werd "Voor nu en nog heel lang". Het boek is 264 pagina's dik, heeft een harde kaft en is volledig in kleur. Een echt cadeau!

Sommige verhalen uit Voor nu en nog heel lang kunnen veel kinderen nu -na een half jaar leesonderwijs- al zelf lezen. Bij andere hebben ze hulp nodig. Weer andere zijn fijne voorleesverhalen. Eén ding willen ze allemaal: kinderen het plezier van lezen laten ontdekken.

Léren lezen is immers een mijlpaal, kúnnen lezen een plezier voor een heel leven...

Gratis kijk-, lees- & voorleesboek in de bib! | vanaf woensdag 11 februari | Centrale Bibliotheek en buurtbibliotheken Kortrijk | gratis | Meer informatie: 056 27 75 00 - bibliotheek@kortrijk.be

0 reacties:

Een reactie posten