"Boeken om naar te kijken" in Gent


Verspreid over gans Vlaanderen bevinden zich vele kunst- en erfgoedbibliotheken. De rijke collecties van deze bibliotheken, met vele mooie en verassende schatten, zijn helaas te weinig gekend bij het brede publiek.

Met het project "Boeken om naar te kijken" wil het Overleg Kunstbibliotheken Vlaanderen (OKBV) de Vlaamse kunst- en erfgoedbibliotheken bij het brede publiek bekender maken. Het project begon in Antwerpen in 2004, deed Brugge aan in 2006 en nu is de stad Gent aan de beurt.

Van 21 t.e.m. 29 maart wordt het parcours "De Gentse Kunst- en Erfgoedbibliotheken" aangeboden waarbij iedereen de gelegenheid krijgt om een kijkje te nemen in een 20-tal Gentse bibliotheken. De collecties worden extra toegelicht en tentoongesteld. Op de verschillende locaties is het zelfs mogelijk een kijkje te nemen achter de schermen. Via dit parcours kunt u kennis maken met het netwerk van Gentse bibliotheken en een web van kunstboeken.

De eigenzinnige tentoonstelling "Gentse Boekerijen" in het Gentse Museum voor Schone Kunsten (MSK) kunt u bezoeken van 21 maart t.e.m. 21 juni. Curatoren van deze tentoonstelling zijn niemand minder dan Gerda Dendooven en Gert Dooreman. Het duo koos de tentoongestelde werken uit de collecties van 20 "Gentse Boekerijen". Het resultaat werd een smakelijke voorproef van de rijke inhoud van de Gentse kunst- en erfgoedbibliotheken die bezoekers verder moet aansporen om deze bibliotheken te bezoeken.

Een brochure van beide evenementen kunt u downloaden op de website van "Boeken om naar te kijken" of u klikt hier (pdf, 600kb).

De Gentse Kunst- en Erfgoedbibliotheken - 21.03.09 t.e.m. 29.03.09 - Gent, diverse locaties - gratis - Meer info: bontk.vvbad.be

Gentse Boekerijen - 21.03.09 t.e.m. 21.06.09 - di. - zo., 10u-18u - Museum voor Schone Kunsten, Fernand Scribedreef 1, Citadelpark, 9000 Gent - gratis - Meer info: bontk.vvbad.be

0 reacties:

Een reactie posten