Het Penhuis: Geerten Meijsing

"Je mag het jezelf nooit gemakkelijk maken; niet in de kunst en niet in de liefde – de enige twee dingen waar je voor kunt leven". (Geerten Meijsing)

Op zondag 19 april is de Nederlandse auteur Geerten Meijsing (°1950) te gast in Het Penhuis. Hij behoort tot de grootste prozaschrijvers van het Nederlandse taalgebied. Een buitenbeen kan je hem gerust noemen. Hij debuteerde met de eigenzinnige en gedurfde ‘Erwin – trilogie’( 1974), boeken die ooit omschreven werden met een hoge ‘literariteit’. Sindsdien is hij een vaste waarde geworden. Hij publiceerde inmiddels een indrukwekkend aantal boeken.

Dirk Leyman (°1965), de gastheer, ook bekend onder de naam ‘De Papieren Man', studeerde politicologie en literatuur- en theaterwetenschappen aan de Universiteit Gent en is werkzaam als freelance journalist. Schrijft voor diverse publicaties en tijdschriften over literaire onderwerpen. Co - samensteller van ‘Gent, de dubbelzinnige', deel 7 in de Oog in 't Zeil - Stedenreeks (Bas Lubberhuizen, 2000). Stelde ook het literaire stedenboek ‘Nice, muze van azuur' (Bas Lubberhuizen, 2004) samen. Recenseert Nederlandse en Franse literatuur voor het dagblad De Morgen. Blog: papierenman.blogspot.com.

Het Penhuis: Geerten Meijsing - zondag 19 april - 10u30 - Oranjerie van het Broelmuseum, Broelkaai 6, 8500 Kortrijk - gratis - Reservering: 056 23 98 55, Cultuurwinkel Kortrijk - Meer info: hetpenhuis.blogspot.com

Update: foto's van deze bibliotheekactiviteit vindt u op onze Flickr fotopagina

0 reacties:

Een reactie posten