Jan Campert-Prijzen 2008

Tijdens het literaire festival 'Het Voorwoord' in de Koninklijke Schouwburg van Den Haag werden onlangs de Jan Campert-prijzen 2008 uitgereikt.
Al meer dan 60 jaar reikt de Jan Campert-stichting jaarlijks een aantal literaire prijzen uit met als doel de Nederlandse letterkunde te stimuleren en belangrijk literair werk bekend te maken bij het grote publiek.

Vlaming Peter Verhelst kreeg de Jan Campertprijs voor z'n dichtbundel Nieuwe Sterrenbeelden.
Vorige week ontving hij samen met Carll Cneut ook al de Woutertje Pieterse Prijs voor hun jeugdboek 'Het geheim van de keel van de nachtegaal'.

Na de AKO Literatuurprijs en de Opzij-literatuurprijs krijgt Doeschka Meijsing nu ook de Ferdinand Bordewijkprijs 2008 voor haar roman Over de liefde. Ze wint hiermee 5000 EUR.

De tweejaarlijkse J.Greshoff-prijs gaat naar Luuc Kooijmans voor zijn essay Gevaarlijke kennis. En met de G.H. 's-Gravesandeprijs - die slechts om de drie jaar wordt uitgereikt - werd het culturele VPRO-radioprogramma De Avonden bekroond voor een bijzondere literaire verdienste.
De Constantijn Huygens-prijs is dit jaar voor vertaalster, schrijfster en dichteres Anneke Brassinga. Met deze prestigieuze prijs wint ze 10 000 EUR als eerbetoon voor haar hele oeuvre.
Op zondag 15 maart komt Anneke Brassinga trouwens naar Het Penhuis.

meer info via hetpenhuis.blogspot.com - www.jancampertstichting.nl

0 reacties:

Een reactie posten