Project "Book": een schetsboek reist 100 000 km




























Gedurende een periode van 36 weken werd een schetsboek, met de toepassellijke naam "Book", in willekeurige volgorde heen en weer verzonden tussen vier kunstenaars: Mac Premo en Duke Riley uit Brooklyn (VS) en Oliver en Rory Jeffers in Belfast (Ierland).

Elke woensdag ontving één van de kunstenaars Book en werd het opnieuw verzonden op de volgende maandag. Zo had elke kunstenaar vijf dagen om een pagina te vervolledigen als antwoord op de vorige pagina. Een klein deel van iedere individuele bijdrage ging door tot op de volgende pagina, meteen ook de enige vorm van communicatie over de inhoud tussen de kunstenaars.

De eerste reis van Book over de Atlantische oceaan was op 2 juni 2003. De laatste reis was op 2 februari 2006. Wanneer het project werd afgewerkt had Book meer dan 100000km gereisd.

Dit opmerkelijke kunstproject kan momenteel bekeken worden op een interactieve website waarop het boek volledig te doorbladeren is. Ook de multimediale tentoonstelling in Belfast kan er virtueel bezocht worden: www.lookatbook.com.

Meer info: www.lookatbook.com

0 reacties:

Een reactie posten