Prijs van de jonge jury '09 voor Maren Stoffels

© Maren StoffelsGisterennamiddag werd in het Nederlandse Scheveningen de Prijs van de Jonge Jury 2009 uitgereikt aan Maren Stoffels. Haar boek sproetenliefde kon de 'jonge juryleden' dus het meest bekoren.

In Sproetenliefde lezen we over Amber, die hopeloos verliefd is op een leraar. "Ik ben verliefd op een leraar. Wat moet ik nou?", schrijft ze op een wc-deur in school. Tot haar grote verbazing reageert er iemand op haar tekstje en al gauw wordt deze anonieme schrijver de enige aan wie ze alles durft te vertellen. En dan is er nog die opdracht van haar grote liefde zelf: stille Robin weer aan het praten krijgen. Alsof ze dat er nog bij kan hebben! Ondanks alles raakt ze geintrigeerd door deze vreemde jongen met zijn rode haar. Wat is er met hem dat hij al maandenlang zwijgt - thuis en op school, ondanks alle pesterijen?
© www.jongejury.nl
De Prijs van de Jonge Jury wordt al sinds 1998 jaarlijks toegekend aan het beste Nederlandstalige jeugdboek in de leeftijdscategorie van 12 tot 16 jaar. Het voornaamste doel van de Jonge Jury is om jongeren te overtuigen om met plezier te lezen maar daarbij toch een eigen mening te vormen over wát ze lezen.

En het unieke aan deze literatuurprijs is dat er geen professionele vakjury aan te pas komt. Het zijn jongeren tussen 12 en 16 jaar die beslissen welke boeken er genomineerd worden en wie de uiteindelijke winnaar wordt.

Ook dit jaar lazen ruim 80 000 jongeren een aantal jeugdboeken van het voorbije schooljaar en daaruit kozen ze hun favoriete boeken. Deze vijf titels, verschenen in 2007, kregen de meeste stemmen:


Meer info via www.jongejury.nl en www.marenstoffels.nl

0 reacties:

Een reactie posten