Tentoonstelling "Vriend aan huis bij de zusterstad"

De Kortrijkse bib organiseert zoals elk jaar, samen met vele andere Kortrijkse instellingen en organisaties, een erfgoedactiviteit op de jaarlijkse Erfgoeddag. Dit jaar staat de Erfgoeddag in het teken van "Vriendschap". De bibliotheek stelt dit jaar een tentoonstelling samen over de vier zustersteden van Kortrijk.

Kortrijk heeft vier zusters in Europa: Bad godesberg (Duitsland), Frascati (Italië), Windsor-Maidenhead (Verenigd Koninkrijk) en Saint-Cloud (Frankrijk). Veel Kortrijkzanen kwamen door uitwisselingen in contact met de zustersteden. Ze bewaren bijzondere herinneringen aan deze vriendschappelijke ontmoetingen. Vier getuigen - voor elke zusterstad één - vertellen voor de camera over hun ervaringen in de jumelagesteden. De gesprekken zijn geïllustreerd met souvenirs, foto’s, krantenartikels, oorkondes, enz. Een verhaal van vriendschap en Europees burgerschap.

Tentoonstelling "Vriend aan huis bij de zusterstad" - Erfgoedhuis Kortrijk, Onze-Lieve-Vrouwestraat 45 - 26.04.09 - 10u-18u - gratis - org. Bibliotheek Kortrijk, Directie Communicatie en Recht

Meer info: www.erfgoedcelkortrijk.be, download programma (pdf, 644kb)

0 reacties:

Een reactie posten