Week van de Amateurkunsten in de bib

Tussen 24 april en 3 mei 2009 staan Kortrijkse kunstenaars terug in de spotlights tijdens de Week van de AmateursKunsten (WAK). Tijdens deze bijzondere week kan u genieten van creatief talent in Kortrijk.

In 2009 vallen de WAK en Erfgoeddag samen. Beide evenementen hebben immers hun traditie in april. Erfgoeddag pakt uit met 'Uit vriendschap!?', de WAK gaat 'Van hrte'. Het thema verwijst naar de liefde, de toewijding en de passie waarmee (amateur)kunstenaars tewerk gaan en duidt ook op de amicale en gemoedelijke sfeer waarin de amateurkunsten zich bevinden.


In de Kortrijkse bib kunt u van 25 april t.e.m. 2 mei genieten van een tentoonstelling met foto's en poëzie van Marianne Vanwynsberghe.

Marianne Vanwynsberghe heeft een passie voor kunst en cultuur. Ze zet af en toe haar hersenspinsels op papier in dichtvorm en probeert mooie impressies van gebouwen en van natuurelementen zo bezield als mogelijk op foto vast te leggen en zo de sfeer ervan weer te geven. In het najaar 2008 volgde zij een workshop poëzie bij de dichter Philip Meersman. Dit zette haar ertoe aan om voor het eerst naar buiten te komen met haar gedichten.

Op www.kortrijk.be/wak vindt u het volledige Kortrijkse programma dat bestaat uit een grandioos openingsfeest, tentoonstellingen, muziek, workshops, dans, fotografie en het project "1000 windmolens aan de Leie".

Tentoonstelling Marianne Vanwynsberghe - 24.04.09 t.e.m. 02.05.09 - Centrale Bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30 - gratis.

Meer info: www.kortrijk.be/wak, www.wak.be

0 reacties:

Een reactie posten