Winnaars MuseumPrijs 2009

Musea bewaren allemaal op hun manier een stukje Belgische kunstbezit en erfgoed. Daarbij zorgen ze ervoor dat het publiek die collectie kan komen bewonderen, in de beste omstandigheden. Daarom verdienen ze eigenlijk allemaal een beetje een prijs...

Met de MuseumPrijs worden jaarlijks een aantal Vlaamse, Brusselse en Waalse musea bekroont die bijzondere aandacht schenken aan publieksvernieuwing. Initiatiefnemer is het tijdschrift Openbaar Kunstbezit in Vlaanderen, samen met advocatenkantoor Linklaters en de Nationale Loterij.

Voor de MuseumPrijs 2009 koos een professionele jury de drie beste musea uit. Zij krijgen elk zo'n 10 000 EUR waarmee dan weer nieuwe projecten uitgedacht en gerealiseerd kunnen worden om nóg meer publiek aan te trekken: kinderen en jongeren, personen met een handicap, kansarmen …

Nieuw dit jaar is de Prijs van de Kinderjury, waarbij enkel kinderen konden stemmen op hun favoriete museum uit de regio. Deze drie bekroonde musea krijgen elk 2500 EUR:

Voor de PublieksPrijs kon het grote publiek stemmen welk museum zij 'Het beste museum van België' vonden. Deze drie musea verdienen elk 2 500 EUR:


Meer info via www.museumprijs.be

0 reacties:

Een reactie posten