Nieuw op Wii: Jewel Master - Cradle of Rome

Vanaf vandaag kunnen liefhebbers van puzzelspellen de nieuwste aanwinst in de Nintendo Wii gamebibliotheek uitproberen: Jewel Master - Cradle of Rome.

In dit puzzelspel sta jij aan het hoofd van het Romeinse Rijk in het oude Rome. Je begint met een klein dorpje en probeert door slim te puzzelen én strategisch inzicht een groot imperium op te bouwen. De tegels uit het puzzelspel vertegenwoordigen de verschillende hulpbronnen die je nodig hebt bij de opbouw van je rijk, zoals goud, voedsel en hout. Tussen de verschillende levels met puzzels krijg je de mogelijkheid om met deze bronnen allerlei gebouwen te plaatsen; van kleine boerderijen en nederzettingen tot belangrijkere constructies, zoals het Colosseum en het Pantheon. Elk gebouw levert voordelen op, zoals speciale krachten.



Sinds eind april kun je terecht in de jeugdafdeling van de Kortrijkse Centrale bibliotheek om op de Nintendo Wii te gamen. Om te spelen geeft je je lidkaart of een identiteitsbewijs af aan de baliemedewerkers van de jeugdafdeling en krijg je een Wii-mote en een spel naar keuze.

De spellen zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, worden enkel gespeeld in de jeugdafdeling en worden niet uitgeleend. De spelbibliotheek zal in de toekomst nog worden uitgebreid met nieuwe titels.

1 opmerking: