Vandaag: Rachida Lamrabet in Vrouwland

De verhalen van Rachida Lamrabet staan midden in de multiculturele samenleving. Ze handelen over migranten en hun zoektocht, over moslim zijn in het Westen, over minderheid en meerderheid, maar ook over liefde en de droom om te ontspannen aan je lot, over trouw aan je oorsprong en de zoektocht naar zelfontplooiing.

Rachida Lamrabet won met de roman 'Vrouwland' (2007) de Debuutprijs voor Literatuur. Nadien gooide ze hoge ogen met haar verhalenbundel 'Een kind van God'. Voor het verhaal 'Mercedes 207' kreeg ze eerder de literaire prijs 'Kleur de kunst!' van het interculturele platform Kif Kif.
Rachida Lamrabet is naast schrijfster ook juriste bij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding.

VRT-journalist Stijn Vercruysse spreekt met Rachida Lamrabet over haar werk, haar personages en de interculturele thema's in haar verhalen.

Aansluitend op het interview opent burgemeester Lieven Lybeer in de hal van het stadhuis van Kortrijk de tentoonstelling 'Vrouwen' van Bernadette Messiaen en Rudi De Bruyne. De stad Kortrijk biedt daarna iedereen een drankje aan.

Rachida Lamrabet in Vrouwland - 20 mei 2009 - 19u30 - dakterras stadhuis Kortrijk - ingang Papenstraat - 5 euro (toegangsticket voor de tentoonstelling 'Vrouwen van Vlaanderen' museum 1302 inbegrepen) - reservaties: Cultuurwinkel Kortrijk 056 23 98 55 - organisatie Openbare Bibliotheek Kortrijk, Vormingplus Kortrijk, Burger en Welzijn Kortrijk

0 reacties:

Een reactie posten