Dagboek van een gescheiden vrouw - Miriam (Crombé) Jacques

Miriam Jacques' eerste boek, Dagboek van een bedrogen vrouw, raakte een gevoelige snaar bij heel wat Vlaamse vrouwen. Ook zij werden het slachtoffer van overspel, ook zij moesten na een breuk vechten om hun zelfrespect terug te winnen, zich er financieel doorheen te slaan en opnieuw open te durven staan voor een nieuwe liefde.

Het regende vele honderden brieven en mails na het verschijnen van Miriams verhaal. Een deel van deze brieven én haar antwoorden verwerkt ze in dit tweede boek, Dagboek van een gescheiden vrouw, met brieven van bedrogen vlaamse vrouwen én mannen. Maar eerst gaat ze verder met haal eigen verhaal.

Ze vertelt hoe ze beetje bij beetje weer durfde te hopen op een nieuwe liefde, maar ook hoe haar eerste pogingen om weer contact te leggen met het andere geslacht op teleurstellingen uitliepen. En ondertussen werd het met haar ex Ignace Crombé allesbehalve koek en ei.

Ook dit verhaal zal voor veel lezer(s)(essen) herkenbaar overkomen. Want wie heeft nooit de scherven van een verloren liefde bij elkaar moeten vegen en opnieuw moeten beginnen?

(bron: tekst omslag)

Wat is de Kortrijkse Reeks ?
In 1967 werd gestart met de uitbouw van een “Kortrijkse Reeks”. Een verzameling van gedrukte en audiovisuele materialen die Kortrijk en Kortrijkse auteurs als thema hebben. De Kortrijkse reeks wordt voortdurend aangevuld met nieuw materiaal.

0 reacties:

Een reactie posten