IMPAC Award 2009 voor Michael Thomas

De International IMPAC Dublin Literary Award 2009 werd gisteren toegekend aan de Amerikaanse schrijver Michael Thomas (°1967, Boston) voor zijn boek Man Gone Down (Man gaat neer). Hij wint hiermee een aanzienlijke geldprijs van 100 000 EUR.

De IMPAC Award is de grootste literaire prijs ter wereld waaraan elke auteur, ongeacht taal of nationaliteit jaarlijks kan deelnemen. Voorwaarde is wel dat de roman het voorbije jaar gepubliceerd werd in het Engels of in een Engelse vertaling.


Het is een initiatief van de stad Dublin, in samenwerking met Dublin City Public Libraries en IMPAC, waarbij het vooral de bedoeling is om de wereldliteratuur te promoten.

Zo'n 157 openbare bibliotheken uit Australië, VS, Canada, Ierland, Libanon, Duitsland, Frankrijk, Tsjechië, Noorwegen, Zweden, Barbados en België nomineerden uit alle 146 inzendingen volgende auteurs:




Man gaat neer vertelt het verhaal van een man die aan de vooravond van zijn vijfendertigste verjaardag probeert in vier dagen tijd zijn bestaan op orde te krijgen.

Het is een verhaal over de Amerikaanse Droom die niet uitkomt, over hoe het is om tot mislukken gedoemd te zijn en om aan dat vonnis te willen ontsnappen.



Meer info via www.impacdublinaward.ie

0 reacties:

Een reactie posten