Branford Boase Award voor Bridget Collins



De tiende editie van de Branford Boase Award, een jaarlijkse prijs voor een debuutroman voor jongeren, gaat dit jaar naar Bridget Collins en haar editor Emma Matthewson voor de roman "The Traitor Game" (uitg. Bloomsbury).

The Traitor Game is een krachtig debuut dat de manier exploreert waarop jongens vriendschappen sluiten en hoe fragiel deze relaties kunnen zijn. Het boek bevat onderwerpen zoals pesten, homosexualiteit en groepsdruk en gaat hier heel eerlijk en direct mee om. The Traitor Game speelt zich af in twee werelden en mixt de hedendaagse tienerroman met een traditioneel fantasieverhaal. Beide werelden verschillen misschien van elkaar maar de daden, emoties en het uiteindelijke verraad die er zich afspelen, hebben een zelfde impact.

Gepest worden gaat niet altijd over het fysieke aspect en Bridget Collins slaagt er op briljante wijze in om ook de psychologische aspecten te belichten. De beschrijving van de angst, frustratie en de zwakheid die pesten veroorzaakt, zal iedereen die een dergelijk pijnlijk proces doorleefde, niet onberoerd laten.

Bridget Collins is 27 en woont in Kent. Ze won twee jaar na elkaar de Young National Poetry competitie. The Traitor Game is haar debuutroman en haar tweede roman, A Trick of the Dark, wordt in september gepubliceerd.

Een (Engelstalig) interview met Bridget Collins waarin ze het heeft over pesten en het schrijven van The Traitor Game kunt u hier lezen.

Meer info: www.branfordboaseaward.org.uk

0 reacties:

Een reactie posten