Hans Vandekerckhove - Picture Palace

Serres en bergen, zo lezen wij in het logboek van Hans Vandeckerkhoves overpeinzigen, zijn verenigbaar en volstrekt met elkaar in overeenstemming te brengen omdat beide territoria een alternatieve realiteit in zich dragen.

Een serre in de bergen vormt daarom een ideaal domein op de grens tussen sendentaire en nomadische beleving. Binnen zijn en toch naar buiten kunnen turen om de verte van de kom te kunnen ervaren.

Hans Vandekerckhove (°1957, Ingelmunster) is een wandelaar in de klassieke landschapstraditie. Al schilderend verinnerlijkt hij de bewandelde buitenwereld en schept hij een bevreemdend verstilde binnenwereld, zijn eigen gedroomde Picture Palace...

Dit boek kwam tot stand naar aanleiding van de Gentse tentoonstelling Hans Vandekerckhove, Picture Palace, nog te bezichtigen tot 26 juli 2009.

(bron: tekst omslag)

Meer info via www.hansvandekerckhove.be en www.zebrastraat.be

Wat is de Kortrijkse Reeks ?

In 1967 werd gestart met de uitbouw van een “Kortrijkse Reeks”. Een verzameling van gedrukte en audiovisuele materialen die Kortrijk en Kortrijkse auteurs als thema hebben. De Kortrijkse reeks wordt voortdurend aangevuld met nieuw materiaal.

0 reacties:

Een reactie posten