Brecht Evens wint "De Plastieken Plunk"

Striptekenaar Brecht Evens werd afgelopen zaterdag in de Antwerpse stripwinkel Mekanik, tijdens de "Pépé Soirée editie 2009", unaniem verkozen tot winnaar van de stripwedstrijd "De Plastieken Plunk" met zijn kortverhaal "De handen uit de mouwen". Volgens de jury, met als voorzitter Standaard-journalist Michel Kempeneers:
Brecht Evens bevestigt in Handen uit de mouwen zijn groeiende reputatie als getalenteerde verteller. Hij past hiervoor zijn tekenstijl telkens aan aan zijn verhaal met het oog op een maximale efficiëntie. In Handen uit de mouwen vult hij een beproefd concept op originele en verrassende wijze in om de lezer op het verkeerde been te zetten. Met succes vond de verraste jury.
Stedho, genomineerd met de kortstrips b.o.x en Niwa-Nyoto-Ryoan, kreeg nog een eervolle vermelding voor de “grafisch briljante wijze waarop hij zichtzelf steeds weer uitvindt”. De Publieksprijs ging dit jaar naar Zuiverend vuur van Pieter Rosseel en Peter Moerenhout. Voor het eerst werd er ook een geldprijs verbonden aan de Plastieken Plunk met name €250,- voor de Plastieken Plunk zelf en €50,- voor de Publieksprijs.


(Via: pulpdeluxe.be)

Meer info: pulpdeluxe.be,
Plastieken Plunk, blog Brecht Evens

0 reacties:

Een reactie posten