Het Penhuis : Ramsey Nasr

Als kersverse Dichter Des Vaderlands (in Nederland) en ex-stadsdichter van Antwerpen (2005) is Ramsey Nasr niet makkelijk te strikken voor een interview. Hij is immers een echte artistieke duizendpoot : dichter, schrijver, essayist, acteur, regisseur, librettist, vertaler, ...


Ramsey Nasr (Rotterdam, 1974) werd geboren uit een Palestijnse vader en een Nederlandse moeder. Hij studeerde in '95 af aan Studio Herman Teirlinck met een succesvolle, zelf geschreven én gespeelde monoloog.
In 2000 debuteerde hij als dichter met 27 Gedichten & Geen Lied, een dichtbundel die hem meteen een nominatie opleverde voor de C. Buddingh'-prijs en de Hugues C.Pernathprijs.
Ook als prozaïst gooit Nasr hoge ogen. Voor zijn tweede novelle Onhandig Bloesemend won hij de Hugues C. Pernathprijs. En zijn dagboek Homo safaricus werd genomineerd voor een Grande Award.
Eind dit jaar vertolkt Ramsey Nasr ook de titelrol in een biografsche film over Spinoza, geregisseerd door Rudolf van den Berg.

Gastheer en interviewer van dienst is Yves Van Durme. Tot eind 2003 presenteerde hij het boekenprogramma 'Volgeboekt' op Klara. Daarna werd hij lesgever aan de academie voor muziek, woord en dans van Deinze. Sinds 2008 is hij ook actief als schrijfdocent bij vzw Creatief Schrijven.

Het Penhuis: Ramsey Nasr - zondag 11.10.2006, 10u30 tot 12u15 - Oranjerie van het broelmuseum, Broelkaai 6, Kortrijk - kaarten kosten 5 euro (drankje inbegrepen - reserveren via 'Uit in Kortrijk' is aan te raden, 056 23 98 55

Meer info via hetpenhuis.blogspot.com

0 reacties:

Een reactie posten