"Moeder waarom lezen wij": de tiende editie van ZuiderZinnen


Op 20 september 2009 vindt in Antwerpen de tiende editie plaats van ZuiderZinnen, Festival van het Woord. Tijdens deze jubileumeditie wordt op zoek gegaan naar de literaire roots van schrijvers én lezers. Het centrale thema ‘Moeder, waarom lezen wij?’ roept niet alleen het publiek, maar ook alle deelnemende auteurs, acteurs, zangers en muzikanten op om even stil te staan bij mensen of boeken die hen ooit tot lezen hebben aangezet.

Tijdens het festival worden dan ook allerlei activiteiten en wedstrijden georganiseerd rond dit thema. De aftrap van de 10e editie wordt gegeven door Raymond van het Groenewoud, met een openingsconcert voor het Koninklijk Museum van Schone Kunsten.



Traditiegetrouw pakt ZuiderZinnen uit met een veelvoud aan optredens van schrijvers, dichters, acteurs en zangers op en rond het Antwerpse Zuid. Meer dan zestig woordkunstenaars zullen op vijfentwintig verschillende locaties tussen half een en acht uur het beste van zichzelf geven. De meeste optredens vinden plaats in de buurt van de Leopold Dewaelplaats voor het Museum van Schone Kunsten. Maar Zuiderzinnen deint ook uit naar andere plekken: zoals de Arenbergschouwburg, de Openbare bibliotheek Permeke, Park Spoor Noord, en Lillo Boekendorp.

De website met o.a. het volledig programma vind je op www.zuiderzinnen.com

0 reacties:

Een reactie posten