Pieter Jan Verstraete : Soldatenfriedhof Langemarck

Het nieuwste boek van Kortrijkse auteur Pieter Jan Verstraete, gaat over de bewogen geschiedenis van het Soldatenfriedhof Langemarck.

Tot nu toe werd over deze geschiedenis nog niets geschreven en daarom ontleedt hij in zijn boek nu de mythe die rond deze militaire begraafplaats groeide. Zo werd jarenlang beweerd dat het vooral jonge Duitse studenten waren die afgeslacht werden, iets wat als een heroïsch offer werd beschouwd. Door tal van Duitse archieven te doorzoeken kon Pieter Jan Verstraete deze stelling ontkrachten, en de waarheid achter deze en tal van andere 'mythes' blootleggen.

Wahrheit und Dichtung worden in 'Soldatenfriedhof Langemarck' zorgvuldig van elkaar gescheiden en alles wordt beschreven op een bevattelijke en onvooringenomen wijze. Ook zijn er tal van exclusieve foto's in het boek verwerkt.

(bron: tekst omslag)

Meer info via http://users.skynet.be/pieterjanverstraete


Wat is de Kortrijkse Reeks ?
In 1967 werd gestart met de uitbouw van een “Kortrijkse Reeks”. Een verzameling van gedrukte en audiovisuele materialen die Kortrijk en Kortrijkse auteurs als thema hebben. De Kortrijkse reeks wordt voortdurend aangevuld met nieuw materiaal.

0 reacties:

Een reactie posten