Bibliotheekweek 2009: Vandaag = Verwendag!

De Kortrijkse bibliotheekweek staat gepland van 10 t.e.m. 18 oktober met als opening de feestelijke verwendag op zaterdag 10 oktober. Iedereen krijgt die dag een verrassing mee naar huis. Nieuwe leden krijgen een gratis lidmaatschap en een handige draagtas. De verwendag is meteen ook het startschot van een ganse waaier van activiteiten:

Huldiging beste striplener van de bibliotheek
Op de verwendag reikt de burgemeester van Kortrijk een prijs uit aan de beste striplener van de jeugd en de volwassenen van het voorbije jaar.

Centrale Bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30 - 11u

Tentoonstelling "Halloween in stripverhalen" (t.e.m. za. 7 november 2009)

De verwendag is het startschot van de tentoonstelling "Halloween in stripverhalen". In heel wat strips komen duivels, heksen en vampiers voor. Hoeveel keer werd het leven van Dracula niet verstript? Of denk maar aan de vampiers bij Kiekeboe, de heksen bij Jommeke en de duivel bij Nero.

Centrale Bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30 - tijdens de openingsuren - gratis

Kreakriebels: ‘Hier ben jij de circusdirecteur'

Heb je een jeugdige Picasso in huis die graag creatief uit de bol gaat? Schrijf je dreumes dan in voor de Kreakriebels. Samen een circuswagen maken. Met een clownhoed op het hoofd en een stokje in de hand een bord in de lucht laten draaien. Een leuke en leerrijke knutselactiviteit.

Centrale Bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30 - 10u - 3 tot 6 jaar - gratis - inschrijven via 056 27 75 00 of bibliotheek@kortrijk.be - beperkte plaatsen

Clown Sergelino animeert

Alle kinderen kunnen hun hart ophalen tijdens de verwendag. Clown Sergelino knoopt ballonnen in elke vorm die je maar kunt bedenken.
Centrale Bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30 - 10u - 13u - gratis

Startmoment Kinder- en Jeugdjury (KJV)

Maak kennis met de begeleiders en de werking van de Kinder- en Jeugdjury. De KJV is een jury van kinderen en jongeren die samenkomen om boeken te beoordelen en ze een stem te geven.

Centrale Bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30 - 10u30

Optreden ‘Gulder & Ikke'

‘Gulder & Ikke' brengt West-Vlaamse kleinkunst. De groep bestaat uit een singer-songwriter, een gitarist, een pianist-trombonist en een celliste. De groep zat in de halve finale van de Nederpopprijs, een belangrijke wedstrijd voor Nederpop. ‘Gulder & Ikke' treedt live op in de afdeling beeld en geluid.

Centrale Bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30 - 11u en 14u - gratis

Speelotheek vzw De Speelvogel deelt kookboeken uit
Op verwendag deelt de speelotheek cadeautjes uit. Iedereen die iets ontleent krijgt een gratis kookboek. Ook mensen die voor meer dan € 10 aan tweedehands speelgoed kopen krijgen een kookboek cadeau. Tijdens de verwendag is de speelotheek vzw uitzonderlijk open van 10u tot 16u.

Centrale Bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30 - 10u - 16u

Het programma van de Kortrijkse bibliotheekweek vind je terug op www.kortrijk.be/bibliotheek/bibliotheekweek2009 of je kan dit afhalen in de Centrale Bibliotheek van Kortrijk of in de Kortrijkse buurtbibliotheken. Je kan het programma ook hier downloaden (pdf, 5mb).

Meer info: www.kortrijk.be/bibliotheek/bibliotheekweek2009

0 reacties:

Een reactie posten