Boek.be lanceert website voor e-boeken en e-readers


Boek.be biedt als eerste in Vlaanderen een selectie van meer dan 3000 Nederlandstalige e-boeken aan op de website www.e-boek.org. Op de website kun je e-boeken aanschaffen en opslaan in een handige e-reader. Handig is ook dat je op de website een proefexemplaar van een boek kunt downloaden. Dit "inkijkexemplaar" gunt je een eerste blik op het e-boek vooraleer je overgaat tot de eventuele aankoop van het volledige e-boek.

De e-boeken worden op de website aangeboden in het "epub-formaat" van Adobe. Dit is een open-formaat standaard op het vlak van e-boeken. De epub-bestanden zijn beveiligd door middel van Adobe DRM (Digital Rights Management). Deze beveiliging zorgt er voor dat het e-boek niet onbeperkt verspreid kan worden. Met het gratis programma "Adobe Digital Editions" (PC en Mac) kun je de e-books op je computer bekijken en naar je e-reader kopiëren.

Boek.be neemt dit initiatief in samenwerking met de boekhandels in Vlaanderen, omdat zij erin gelooft dat het digitale boek in de toekomst zal doorbreken. De uitgevers worden ook gestimuleerd om hun nieuwe - en ook minder nieuwe - boeken in digitale vorm beschikbaar te stellen. In de loop van het najaar wordt het aanbod uitgebreid met Engelstalige en Franstalige e-books.



(via: Boek.be)

Meer info: www.e-boek.org, boek.be

0 reacties:

Een reactie posten