Filmfestival Gent: publieksprijs voor 'The Cove'

De Port of Ghent Publieksprijs 2009 werd gisteren toegekend aan de documentaire The Cove van regisseur Louie Psihoyos. Hij wint een bedrag van 5000 EUR, ter ondersteuning van de filmrelease op 18 november.
Bijna 14000 filmfestivalbezoekers brachten een stem uit op hun favoriete film door een scheurtje te maken in hun cinematicket. The Cove haalde het nipt van de muziekdocumentaire Anvil! The story of Anvil met een score van 4,70 op 5.

The Cove
is een mengeling van een milieudocumentaire, horrorfilm en spionagethriller. Deze meeslepende documentaire brengt de verontrustende praktijken van de internationale handel in dolfijnen aan het licht. De grootste 'producent' van dolfijnen ter wereld bevindt zich in het pittoreske Taiji (Japan). Bewakers patrouilleren in de baai waar de dolfijnen gevangen worden en verhinderen elke toegang. De enige manier om de schandelijke activiteiten van deze maatschappij een halt toe te roepen is ze publiek te maken en dat is nu net wat de makers van The Cove doen.



Ook de Canvas Publieksprijs werd gisteren bekendgemaakt. The stoning of Soraya M van regisseur Cyrus Nowrasteh kreeg van het publiek de hoogste score.

Meer info via www.filmfestival.be

0 reacties:

Een reactie posten