Felix van Groeningen wint Jo Röpcke Film Award

Regisseur Felix van Groeningen (°1978) heeft gisteren de Jo Röpcke Film Award gewonnen met zijn film De Helaasheid der dingen. De hoofdprijs, een kunstwerk van tekenaar Karl Meersman, werd hem tijdens de Focus Festivaldag overhandigd.

De Jo Röpke filmprijs wordt sinds 2008 jaarlijks toegekend door de redactie van Knack Focus aan iemand die dat jaar een verdienstelijke en creatieve bijdrage heeft geleverd aan de Vlaamse film. Vorig jaar gind de award naar Fien Troch( Unspoken).
Knack Focus hoofdredacteur Patrick Duynslaegher roemt de "filmische zwier en bijna gulzige zelfzekerheid waarmee de nog jonge cineast de gelijknamige roman van Dimitri Verhulst tot een trots op zichzelf staande film bewerkte".

De helaasheid der dingen van Felix van Groeningen is gebaseerd op het felbesproken, gelijknamige boek van Dimitri Verhulst. Ook tijdens het Hamptons International Film Festival in New York viel de film deze week in de prijzen: Golden Starfish Award voor Beste Film, de Zickerman Foundation Award voor Beste Fotografie (Ruben Impens) en de Kodak Award voor Beste Scenario (Christophe Dierickx en Felix van Groeningen).


Meer info via www.helaasheidderdingen.be en www.knack.be/focus.

0 reacties:

Een reactie posten