Lexicon van West-Vlaamse schrijvers, deel 2

West-Vlaanderen is een provincie met een rijk literair erfgoed. In dit lexicon worden alle levende en overleden publicisten uit de provincie gepresenteerd. Hoofse zangers en rederijkers staan naast eigentijdse romanciers, dichters, jeugdauteurs en schrijvers van kinderboeken.

Niet alleen literaire namen komen aan bod: er is eveneens aandacht voor volkskundigen, historici, wetenschappers, filosofen, politici en heemkundigen. Ook figuren uit de show- en mediawereld die hun wedervaren in boekvorm laten verschijnen, passeren de revue.
Dit zesdelig lexicon biedt een breed en kleurrijk palet van al wie in West-Vlaanderen de pen ter hand nam of nog altijd neemt.

Het Lexicon van West-Vlaamse Schrijvers is een initiatief van de VWS (Vereniging West- Vlaamse Schrijvers). Volgend op de eerste twee delen zullen er gedurende de periode 2009-2013 nog 4 delen verschijnen, telkens met informatie over zo'n 500 auteurs én rijkelijk geïllustreerd.

(bron: tekst omslag)

Wat is de Kortrijkse Reeks?
In 1967 werd gestart met de uitbouw van een “Kortrijkse Reeks”. Een verzameling van gedrukte en audiovisuele materialen die Kortrijk en Kortrijkse auteurs als thema hebben. De Kortrijkse reeks wordt voortdurend aangevuld met nieuw materiaal.

0 reacties:

Een reactie posten