Tentoonstelling "5 bibliotheekontwerpen voor Kortrijk"

Tot eind januari 2010 kan je in de gelijkvloerse hal van het nieuwe stadhuis van Kortrijk (ingang Leiestraat of Papenstraat) de maquettes bewonderen van de vijf ontwerpen voor de nieuwe bibliotheek van Kortrijk: de "BibLLL".

"BibLLL" is de roepnaam van het ambitieuze project dat op het Conservatoriumplein een hypermoderne centrale bibliotheek (bib) samen met een centrum voor levenslang leren (LLL) wil bouwen op een ondergrondse parking voor pendelaars en stadsbezoekers. Dit jaar werd een internationale ontwerpwedstrijd georganiseerd waarvoor 33 architectencombinaties zich inschreven. Vijf onder hen werden uitgenodigd om een ontwerpvoorstel op papier te zetten en hun maquettes worden nu tentoongesteld.

De jury heeft het ontwerp van het Amerikaans-Belgisch team REX-Bas Smets als winnaar uitgekozen maar de verdere uitvoering van het project moet nog wachten op noodzakelijke afspraken rond programma, timing, budget en financiering. Voor liefhebbers van Kortrijk en/of architectuur wordt deze expositie een buitenkans: ongemeen interessante ontwerpen, schitterende vakkundige maquettes.

Iedereen kan zijn mening kwijt in een groot schrift dat ligt te wachten op opinies. Maar ook via een reactie op dit nieuwsbericht kan je laten weten wat je van de ontwerpen vond.

Hieronder vind je een aantal impressies van het ontwerp van REX-Bas Smets:

Tentoonstelling "5 bibliotheekontwerpen voor Kortrijk" - Stadhuis Kortrijk, Leiestraat of Papenstraat - ma-vr 9-12.30 u, ma 14-19 u, wo 14-16 u, za 9-11.30 u.

0 reacties:

Een reactie posten