Vandaag: Boterhammen in de bib met Steven Vromman, "The Low Impact Man"

BoterLiteratuur, entertainment, avontuur, politiek, kunst, cultuur. Er is voor elk wat wils. Onze gasten zijn een voor een gedreven vertellers die een uur praten over hun passie en gedrevenheid.

Vandaag is Steven Vromman te gast in de Kortrijkse Openbare Bibliotheek.

Dat het vijf voor twaalf is wordt ons al langer gezegd. De klokt tikt voort. Verder de planeet belasten met onze leefwijze zoals we vandaag doen, zou onherstelbare schade kunnen veroorzaken aan ons ecosysteem.
Steven Vromman nam het onheilsnieuws heel serieus en voerde voor een half jaar een experiment uit: hij zou zijn ecologische voetafdruk verlagen tot 1,6 hectare.
Die voetafdruk is de denkbeeldige oppervlakte grond die we zouden nodig hebben om onze vaak kwistige manier van leven te onderhouden. Bij Belgen zit dat tussen de 5 en de 6 hectare. Mocht elke mens op aarde zo leven, dan volstonden drie planeten niet. Ferm boven onze stand dus!

Steven Vromman haalde de riem aan voor hem en zijn gezin. Elektriciteitsgebruik minderen, Vromman - 12.10.2009 - 12u15 - Centrale bibliotheek, Leiestraat 30, Kortrijk - 5 EUR - i.s.m. Vorming Plus - meer info via www.kortrijk.be/bibliotheek, http://www.vormingplusmiddenzuidwest.be/ en http://www.lowimpactman.be/

0 reacties:

Een reactie posten