Boterhammen in de bib: De Maakbare mens vzw

BoterLiteratuur, entertainment, avontuur, politiek, kunst, cultuur. Er is voor elk wat wils. Onze gasten zijn een voor een gedreven vertellers die een uur praten over hun passie en gedrevenheid.

Op maandag 16 november is De maakbare Mens vzw te gast in de Kortrijkse Openbare Bibliotheek.

© De Maakbare MensTijdens de Week van de smaak (12-22 november) gaan we voor boterhammen van 'verbeterd brood'.
De verpakkingen en de reclame van voeding beloven echt soms wonderen; fruitsap met toegevoegde vitamines, cholesterolverlagende margarine, darmfloraregulerende drankjes, pilletjes voor een beter geheugen...
Wat is daar nu van aan? In hoeverre is onze koelkast steeds meer een medicijnkast? En behoren deze supergoederen tot het rijk van de fabels, of is dit nu wetenschappelijk gegarandeerd?

De Maakbare Mens vzw wil die zogenaamde functionele voedingsmiddelen en voedingssupplementen plaatsen in het breder kader van de medicalisering van onze voeding.
Wil je beter weten wat je op je bord krijgt en in hoeverre al die aanpassingen echt wel zo gezond zijn als ze beweren? Deze boeiende uiteenzetting maakt je op verstaanbare wijze wegwijs.

Boterhammen in de bib: De Maakbare Mens, koelkast of medicijnkast - 16.11.2009 - 12u15 - Centrale bibliotheek, Leiestraat 30, Kortrijk - 5 EUR - i.s.m. Vorming Plus - meer info: www.kortrijk.be/bibliotheek, www.vormingplusmiddenzuidwest.be en www.demaakbaremens.org

0 reacties:

Een reactie posten