Dell'Anno in de Oude Dekenij

Claudio Dell'Anno en Gaëlle Six wonnen overtuigend de tweede editie van het tv-programma Mijn Restaurant! En met Dell'Anno kreeg Kortrijk er een schitterende culinaire troef bij.
Vanaf nu kan je de getalenteerde chef zelf in huis halen, in boekvorm weliswaar!
De wellicht meest spraakmakende chef-kok van Vlaanderen maakte samen met Gaëlle het kook- en sfeerboek Dell'Anno. In de Oude Dekenij. Mooi om er naar te kijken en te doorbladeren, leuk en uitdagend om de recepten uit te proberen en om te proeven natuurlijk.

Claudio's keuken getuigt van geraffineerde eenvoud, is geïnspireerd op eerlijke en dagverse producten én in alle gerechten schemeren zijn Italiaanse roots door zonder te overheersen. In zijn kookboek geeft hij 45 recepten prijs die je makkelijk zelf thuis kan maken, maar die toch telkens verrassen. Claudio gunt de lezer een blik achter de schermen van zijn keuken en geeft de hobbykok allerhande suggesties om zelf creatief en culinair aan de slag te gaan.
Daarnaast doet Gaëlle talrijke tips van de hand voor jonge restaurateurs en om thuis het beste van jezelf te geven als je gasten hebt.

Ten slotte laten Claudio en Gaëlle je het nieuwe Kortrijk zien. De stad kiest voor vernieuwing met respect voor het bestaande, een filosofie die je helemaal terugvindt in de recepten van Dell'Anno.

Dell'Anno. In de Oude Dekenij is dus niet zomaar een kookboek. Het is ook een fraai fotoboek dat een stuk Kortrijkse geschiedenis weergeeft en beschrijft hoe Claudio Dell'Anno met respect en liefde voor verse en pure ingrediënten de verrukkelijkste gerechten op tafel tovert. En het is een inspiratiebron voor wie zijn vrienden op een gezellig en smaakvol etentje thuis wil trakteren...

(bron: tekst omslag en www.kortrijk.be)

Wat is de Kortrijkse Reeks ?
In 1967 werd gestart met de uitbouw van een “Kortrijkse Reeks”. Een verzameling van gedrukte en audiovisuele materialen die Kortrijk en Kortrijkse auteurs als thema hebben. De Kortrijkse reeks wordt voortdurend aangevuld met nieuw materiaal.

0 reacties:

Een reactie posten