European Newspaper Award 2009


The European Newspaper Award, een organisatie van designer Norbert Küpper, bekroont jaarlijks heel wat kranten voor hun uitzonderlijke vormgeving en stijl. Het doel van deze prijsuitreiking is voornamelijk het uitwisselen van interessante ideeën te stimuleren én tegelijkertijd nieuwe en creatieve oplossingen aan te bieden betreffende design en concept van kranten.
Bij de 11e editie van de European Newspaper Award waren er maar liefst 241 deelnemende kranten uit 27 verschillende landen, waarvan er zo'n 108 kranten een Award of Excellence kregen.

De European Newspaper Award werd uitgereikt in verschillende categorieën:

Ook een aantal Belgische kranten vielen in de prijzen. Zo won De Standaard in de categorie Supplements met haar speciale verkiezingsbijlage over Amerika (verschenen in oktober 2008) en de Magritte-bijlage (mei 2009). En in de categorie fotografie won De Standaard met een kranteneditie van 25 september 2009, waaraan Magnum-fotograaf Carl De Keyzer had aan meegewerkt.

Ook De Morgen haalde heel wat prijzen binnen met haar covers van De Morgen Magazine, de Reporter (27 juni '09), de Financiële Morgen, Zeno (19 september '09) en Opening Bis.

Meer info via www.standaard.be, www.demorgen.be en www.newspaperaward.com

0 reacties:

Een reactie posten