Interactieve tentoonstelling jeugdauteur André Sollie

Tot en met vrijdag 4 december 2009 kunnen alle leerkrachten van de 3e kleuterklas de interactieve tentoonstelling rond de prentenboeken van André Sollie komen bezoeken in de Kortrijkse bib. De klassen worden hierbij begeleid door een educatief medewerker van de bib.

Sollie is auteur en illustrator. Tekst en tekening kun je niet meer scheiden bij André Sollie. Oorspronkelijk was hij boekillustrator maar, zoals hij zelf zegt, “ik ging ook schrijven met mijn tekenpotloden”, en ondertussen is zijn werk meermaals bekroond. Een opvallend kenmerk van zijn illustraties is de stapelstructuur die de objecten naar hun plaats lijkt te dwingen. Er zijn ook bijna altijd zwevende of vliegende objecten in het beeld aanwezig.

Na het bezoek aan de tentoonstelling kunnen de 3e kleuterklassen luisteren naar het verhaal “Wachten op matroos”. Dit verhaal gaat over vriendschap en afscheid. Aan de hand van enkele vragen kunnen de kinderen na de vertelling zelf een stukje van het verhaal tekenen.

Interactieve tentoonstelling André Sollie - Centrale bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30 - duur: 1 uur - gratis - enkel in de voormiddag - reserveren via ann.cottens@kortrijk.be of 056 27 75 79

0 reacties:

Een reactie posten