Kijken naar jou uit duizend ogen

Laat je meevoeren door het liefdesleven van goden en helden en ontdek een rijkdom aan taal en beelden in klassieke liefdesteksten. Van Homeros tot Vergilius, van Ovidius tot Seneca.

Voor de antieke dichters was de liefde een onuitputtelijke bron van inspiratie. Hun onsterfelijke poëzie geeft ons inzicht in de wereld van liefde en erotiek zoals die door de Grieken en Romeinen beleefd werd.

In Kijken naar jou uit duizend ogen geeft Patrick Lateur een volledig beeld van de klassieke liefdespoëzie.

Een unieke bloemlezing met uiteenlopende fragmenten uit verschillende genres en een indrukwekkende lijst van klassieke schrijvers en filosofen. Met krachtige illustraties van Gerda Dendooven.

(bron: tekst omslag)

Afrodite en Eros, Venus en Amor: de liefde heeft vele gezichten. Het is 'de mooiste van alle onsterfelijke goden' volgens Hesiodos, 'de wrede moeder van zoete lust' voor Horatius en een 'bitterzoet en onweerstaanbaar sluipdier' bij Sapfo.
In de klassieke teksten van de Grieken en Romeinen wordt liefde zelden geassocieerd met rozengeur en maneschijn. Waar liefde is, is haat, bloed en dood, wellust en genot

Wat is de Kortrijkse Reeks ?
In 1967 werd gestart met de uitbouw van een “Kortrijkse Reeks”. Een verzameling van gedrukte en audiovisuele materialen die Kortrijk en Kortrijkse auteurs als thema hebben. De Kortrijkse reeks wordt voortdurend aangevuld met nieuw materiaal.

0 reacties:

Een reactie posten