Neil Gaiman wint Booktrust Teenage Prize 2009



De Britse schrijver Neil Gaiman won de Booktrust Teenage Prize 2009 met zijn boek "The Graveyard Book" (uitg. HarperCollins). Het boek vertelt het verhaal van Nobody ‘Bod’ Owens, een jongen die op een kerkhof werd achtergelaten nadat zijn ouders en zijn zus op vreselijke wijze vermoord werden door The Man Jack. Hij wordt opgevoed door de geesten die op het kerkhof ronddwalen en hij ontmoet er angstaanjagende en onverwachte dingen. Maar het is in het land van de levende waar de werkelijke dreiging zich bevindt want The Man Jack is vastbesloten is om Bod te vinden en zijn werk af te maken.

Neil Gaiman staat bekend als één van de top tien levende post-moderne schrijvers en schrijft proza, poëzie, filmscenario's, strips, liedjesteksten en theater. Naast zijn journalistieke werk is ook de iconische DC stripreeks Sandman van zijn hand, de enige stripreeks die in de New York Times bestsellerlijst werd opgenomen. Een aantal succesvolle films zijn gebaseerd op Gaiman's boeken waaronder de animatiefilm Coraline en de film Stardust. Hij was ook de schrijver van het scenario van de film Beowulf.

Op de website www.mousecircus.com vind je allerlei informatie over het boek en andere werken van Neil Gaiman. Hieronder kun je de spannende trailer van het boek bekijken, ingesproken door de auteur:



(Via: Booktrust Children's Books)

Meer info: Booktrust Teenage Prize 2009, Neil Gaiman, Mouse Circus)

0 reacties:

Een reactie posten