"Measuring Type": inkt, efficiëntie en milieuOntwerpers Matt Robinson en Tom Wrigglesworth onderzochten in hun project "Measuring Type" in welke mate inkt op een efficiënte (lees: milieuvriendelijke) manier aangewend wordt bij populaire lettertypes die gebruikt worden bij zowel bedrijfstoepassingen als door gewone gebruikers.

Robinson en Wrigglesworth gebruikten gewone balpennen om het woord "sample" (vert.:"staaltje") in Times New Roman, Helvetica, Courier en andere lettertypes te schrijven. Op deze eenvoudige manier leidden ze af hoeveel inkt deze lettertypes verbruikten. En het resultaat?

Het lichte, op serif gebaseerde lettertype "Garamond" gebruikt, zo blijkt uit al de geteste lettertypes, op de meest efficiënt manier inkt te gebruiken, op de voet gevolgd door het "Courier" lettertype. Uit de test blijkt ook duidelijk dat het compacte en vette lettertype "Impact" veruit de meeste inkt verbruikt.

In een vorig blogbericht hadden we het op deze blog ook over het gratis "Ecofont" lettertype waarvan het Utrechtse SPRANQ beweert dat het tot 20% minder inkt verbruikt dan andere lettertypes. Ecofont is ongetwijfeld ook een serieuze mededinger voor het meest milieuvriendelijke lettertype.

Misschien inspireren de resultaten van het "Measuring type" project ons tot één van onze goede (milieu)voornemens voor 2010?

Op de website van beide ontwerpers vind je nog meer van hun ontwerpen en projecten.

Meer info: www.matthewrobinson.co.uk, tomwrigglesworth.com

0 reacties:

Een reactie posten