Philip Hoorne: Grootste Hits! De Jaren Nul

Philip Hoorne: dichter, schrijver, publicist, criticus, bloemlezer, poëzierecensent, oprichter en hoofdredacteur van Poëzierapport.

Hij is niet alleen een God in het diepst van zijn gedachten, maar ook daarbuiten, schrijft hij zijn gedicht 'minimythologie'. In zijn poëzie weet hij de werkelijkheid te bewerken als een waar opperwezen; en dan ook nog een opperwezen met gevoel voor humor.

Van stoelendans tot tafelschikking, zomer tot winter of ouderschap tot ouderdom, Philip Hoorne schept een prachtige, veelomvattende wereld vol neologismen en chocopasta. Hij doet dat met absurdistisch engagement, technische doeltreffendheid en smakelijke zelfspot.

In Grootste Hits! De Jaren Nul brengt hij wonderen uit de eerste jaren der schepping bijeen. De mooiste gedichten uit zijin bundels Niets met jou (2002), Inbreng nihil (2004) en Het ei in mezelf (2005), aangevuld met niet eerder gepubliceerd werk.

(bron: tekst omslag)

Wat is de Kortrijkse Reeks ?
In 1967 werd gestart met de uitbouw van een “Kortrijkse Reeks”. Een verzameling van gedrukte en audiovisuele materialen die Kortrijk en Kortrijkse auteurs als thema hebben. De Kortrijkse reeks wordt voortdurend aangevuld met nieuw materiaal.

0 reacties:

Een reactie posten