SAF wint Nekka-wedstrijd 2009

In de Ancien Belgique won de Gentse groep SAF dit weekend de zesde editie van de Nekka-wedstrijd 2009. Op de tweede plaats eindigde topfavoriet Senne Guns samen Renee van Bavel. Samen duiken ze deze week de studio voor de opnames van de speciale Nekkanacht-cd.

De meisjes van Kamp Maria wisten het publiek te overtuigen met hun repertoire van country, soul en folk. Zij sleepten de Publieksprijs en de Prijs Jan Puimège in de wacht en mogen dus optreden tijdens o.a. de Gentse Feesten en Broodje Club.

Organisator Nekka vzw wil met deze wedstrijd beginnende groepen stimuleren om vooral in het Nederlands te zingen. De Nekka-wedstrijd wordt tweejaarlijks georganiseerd in samenwerking met Poppunt vzw, Ancienne Belgique, Trefpunt Gent, Moodio TV, Muziekcentrum De Kleine Avonden, Creatief Schrijven vzw, Muziekmozaïek, 30 CC Leuven, Rataplan en Radio 1.

De jury had dit jaar geen gemakkelijke taak want het niveau lag bij alle 89 kandidaten enorm hoog. Met Saf koos de jury voor een jazzy groep met een eerder traditioneel geluid, zij het dan in het Gentse dialect.

Als winnaar van de Nekka-wedstrijd wint SAF een ticket voor de volgende Nekka-Nacht (23/24 april 2010), waar ze samen zullen optreden met centrale gast Raymond van het Groenewoud.


0 reacties:

Een reactie posten