"Unspoken" verkozen tot beste Belgische Film van 2009

De film "Unspoken" van regisseur Fien Troch (Londerzeel 1978) werd door de Unie van de Filmkritiek (UFK) verkozen tot beste Belgische Film van 2009. De film wordt bekroond met de "André Cavensprijs", genoemd naar één van de oprichters van het UFK.

In Unspoken vertolken acteurs Bruno Todeschini en Emmanuelle Devos de ouders van een kind dat al vijf jaar vermist is. Na vijf jaar lijken ze opnieuw een normaal leven te leiden tot bij toeval hun dochter opnieuw "verschijnt" in hun leven. Beiden worden ze elk op hun manier geconfronteerd met hun dochter maar door hun vervreemding van elkaar durven of willen ze hierover niet communiceren.

De Vlaamse regisseur Fien Troch debuteerde in 2006 met haar eerste langspeelfilm Een ander zijn geluk. Haar tweede film, Unspoken, ging in wereldpremière op het Internationaal filmfestival van Toronto, en werd ook vertoond op de festivals van San Sebastian en Gent. Fien Troch is de dochter van Ludo Troch, de regisseur die vele Vlaamse langspeelfilms monteerde en daarvoor ook bekroond werd.

Hieronder kun je de officiële trailer van Unspoken bekijken:


(via: Nieuwsblog)

Meer info: http://www.unspoken.be/

0 reacties:

Een reactie posten