Vertellingen uit Boccaccio's Decamerone1348... De Zwarte Dood heerst in Firenze. Zeven jonge vrouwen en drie jonge mannen ontmoeten elkaar in de kerk Santa Maria Novella. Ze besluiten de stad te ontvluchten en op het platteland te wachten tot de pestepidemie is uitgewoed. 10 dagen leven ze in quarantaine. Om de tijd te doden, eten ze, dansen ze, én ... vertellen ze elkaar verhalen over het menselijk vernuft, improvisatievermogen en de liefde, ook de lichamelijke.

Deze verhalen zijn in sappige taal opgeschreven door Giovanni Boccaccio en staan sindsdien bekend als de Decamerone, één van de beroemdste boeken uit de Italiaanse literatuur. In een even sappige en schelmse taal en toon vertellen Veerle Ernalsteen en Hilde Rogge deze verhalen uit de Oudtitaliaanse ongekuiste tekst. De twee vertelsters staan garant voor een vrolijk, ondeugend en licht erotisch verhalenmoment. Appetijt verzekerd!

De vertellingen maken deel uit van het rijkgevulde programma van "Eiland van Licht" dat doorgaat in Kortrijk van 7 december 2009 t.e.m. 10 januari 2010.

Vertellingen uit Decamerone van Boccaccio - 19.12.09 en 20.12.09 om 19u30 - 26.12.09 en 27.12.09 om 19u - Begijnhof Kortrijk - gratis - Meer info: www.eilandvanlicht.be

Meer info: Eiland van Licht

0 reacties:

Een reactie posten