VIDEO: Voorleesweek 2009 in de Kortrijkse bib

Tijdens de Voorleesweek 2009 (21 t.e.m. 29 november) organiseerde de Kortrijkse bib een vertelnamiddag op woensdag 25 november. Dit jaar werd er echter een heel bijzonder verhaal verteld: "Verhaal speciaal". Het verhaal werd namelijk zowel door een vertelmama als door een gebarentolk verteld. De voorleesactiviteit was dus toegankelijk voor kinderen met een auditieve beperking en er werd ook voorzien in een ringleiding.

Na het voorlezen konden de kinderen ook kennismaken met speciale boeken zoals: brailleboeken, voelboeken en luisterboeken.

De Vlaamse Cultuurzender Exqi Culture kwam bij ons langs en maakte een mooie reportage van deze bibactiviteit voor hun dagelijkse Cultuurjournaal:


Sinds 1 oktober 2009 brengt Exqi Culture, dankzij de steun van de Vlaams Minister van Cultuur, via het Cultuurjournaal dagelijks een overzicht van wat er zich ontwikkelt op vlak van cultuur en kunsten aan de hand van reportages, interviews en themareeksen. De wekelijkse filmrubriek met Roel Van Bambost op woensdag, de cultuuragenda en de leuke uitsmijter vullen deze items aan. Op de website van het Cultuurjournaal kun je terecht om de voorbije afleveringen te herbekijken.

Meer info: www.exqiculture.be, www.voorlezen.be

0 reacties:

Een reactie posten