BIB Unplugged: live optredens in de Kortrijkse bib

2010 wordt het jaar van nieuwe en frisse ideeën voor de bibliotheek. Zo schieten we uit de startblokken met een nagelnieuw muziekprogramma. Elke derde donderdagavond van de maand kun je in de Centrale Bibliotheek een muzikale ontdekking doen tussen 17u30 en 18u30. Alle sessies worden unplugged gebracht.

Donderdag 18 februari 2010: Gulder & Ikke

De groep "Gulder & Ikke" brengt West-Vlaamse kleinkunst. Zij bestaan uit een singer-songwriter gitarist, een pianist-trombonist en een celliste. Gulder en Ikke kaapte in 2009 bijna de Nederpopprijs weg, maar strandde in de halve finale. Niettemin, een parel om naar te luisteren.

De huidige bezetting sinds 2008 bestaat uit 3 vast figuren: Philippe Laperre (zang, gitaar), Mirjana Decock (cello, zang) en Pieter Dubois (piano, trombone, gitaar, zang).


Meer info: www.gulderenikke.be, Facebook pagina

Donderdag 18 maart 2010: Conservatorium Kortrijk te gast

Uit de Kortrijkse bodem zijn al heel wat muzikale talenten onttrokken. Zo kunnen we ondermeer uitpakken met Ozark Henry, Absynthe Minded, Balthazar en Goose. Heel wat van die Kortrijkse talenten zijn muzikaal geschoold in het conservatorium van Kortrijk. Het conservatorium staat garant voor een broeinest aan muzikaal talent.
De bibliotheek nodigt het conservatorium uit op donderdag 18 maart 2010 en stelt graag de muzikale toekomst aan je voor.


Meer info: www.kortrijk.be/conservatorium

Donderdag 15 april 2010: The Scaldish N.O. Jazz Messengers

"The Scaldish New Orleans Jazz Messengers" is een project, volledig aan de passie voor jazz toe te schrijven. De muzikanten hebben allemaal binding met de Schelde vallei. Ze komen uit Doornik, Helkijn en Antwerpen. The Scaldish New Orleans Jazz Messengers inspireren zich graag op ‘New Orleans Jazz’. Via hun muziek willen zij kameraadschap uitdragen. The Scaldish New Orleans Jazz Messengers zijn rasechte muzikanten die elke noot weten om te buigen tot een fantastisch hoorspel. Heerlijk om naar te luisteren.


Meer info: www.thescaldishjazzmessengers.be

Donderdag 20 mei 2010: Marino Punk

Deze ruwe bolster met blanke pit speelt, in tegenstelling tot wat zijn naam doet vermoeden, geen punk maar accordeon. Geniet van musette, paso doble, samba, foxtrot, java…Het gezegde ‘u vraagt, wij draaien’ gaat zeker op voor Marino Punk. De man krijgt zowat alles uit zijn accordeon. Marino brengt originele zigeunermuziek, Roemeense en Bulgaarse deuntjes, Russische czardas en eigen composities.


Meer info: www.marinopunk.be, Facebook groep

Bib Unplugged - op donderdag van 17u30 – 18u30 - gratis - Centrale Bibliotheek, afdeling Beeld en Geluid, Leiestraat 30 - meer info: bibliotheek@kortrijk.be of 056 27 75 00

0 reacties:

Een reactie posten