Gedichtendag 2010: tentoonstelling "Iedereen woordenaar"

Gedichtendag is hét evenement van het jaar voor poëzieliefhebbers in Vlaanderen en Nederland. Ook in Kortrijk staat die dag heel wat op het programma, zowel voor jong als voor minder jong. Kloppend hart van Gedichtendag is de bibliotheek van Kortrijk!

Van woensdag 28 januari t.e.m. 26 februari 2010 kun je deze tentoonstelling bekijken in de Centrale bibliotheek van Kortrijk:


Iedereen woordenaar


Wie maakt het Nederlands? U of de woordenaar of allebei? De tentoonstelling "Iedereen Woordenaar" daagt de bezoeker uit hier een eigen mening over te vormen.

In deze tentoonstelling wordt elke bezoeker een woordenaar. Elk hoofd is immers een woordenboek. We sprokkelen de hele dag door woorden en betekenissen. We kiezen onbewust welke woorden we later nog zullen gebruiken en hoe. Misschien omdat het goed klonk, of omdat het goed staat, of bij een bepaalde groep hoort, of net niet…zo bouw je taal. Maar zou je dat ook bewust kunnen doen? Zou je je eigen woordenboek kunnen maken? En zo ja, welke woorden zou jij kiezen? En hoe zou je ze schikken? Verklaren? Hoe ervaar en proef jij woorden? Welk soort woordenaar ben jij?

Verken het rijk der woorden, zijn geschiedenis, zijn geheimen en zijn charmes en voeg een eigen woord toe aan de schat van de Nederlandse taal. Ook jij bent een woordenaar.

Tentoonstelling "Iedereen Woordenaar" - Centrale Bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30, Kortrijk - 28.01.10 t.e.m. 26.02.10 - gratis - tijdens de openingsuren

Het programma van Gedichtendag 2010 in Kortrijk kun je hier downloaden (pdf, 520kb).

0 reacties:

Een reactie posten