Workshop vertellen en voorlezen: vertelproject Aalbeke

Genieten van voorlezen en vertellen is veel meer dan een verhaal beleven. Het is proeven van fantasie, van zorgvuldig gekozen mooie woorden en goed bekkende zinnen, van intrigerende personages, van een verhaal gebracht met voldoende spanning, humor, wijsheid en plezier.

Tijdens 3 zaterdagnamiddagen kun je in het Ontmoetingscentrum van Aalbeke op ontdekkingstocht, o.l.v. Peter Jonnaert van De Kunstvogel vzw. Je komt er te weten hoe je als verteller het meest efficiënt een klein publiek kan boeien met een verhaal uit een boek. De omgeving zal ook zorgen voor inspiratie om je eigen kortverhaal te verzinnen en te vertellen. Vertellen en voorlezen doe je niet te overdreven en niet te vlak, maar met iets van bezieling. Gedurende de workshops zal je ervaren hoe je het best je toehoorders kunt meeslepen in een kort "woordenavontuur".

Van elke deelnemer wordt verwacht één verhaal (10 minuten) mee te brengen dat zij/hij graag zou willen vertellen aan een jeugdig publiek van zevenjarigen. Er worden door de docent ook enkele korte verhalen aangereikt bestemd voor deze specifieke doelgroep.

De deelnemers krijgen de kans hun kunnen ter ore te leggen op vrijdag 12 en zaterdag 13 februari tijdens het Aalbeekse vertelproject ter gelegenheid van Spinrag, het festival voor kinderen, hun familie en school.

Workshop vertellen en voorlezen: vertelproject Aalbeke - 23.01.10, 30.01.10 en 06.02.10 - 14u tot 17u - gratis - Ontmoetingscentrum Aalbeke, Aalbekeplaats, 8511 Aalbeke - inschrijven ten laatste op 20.01.10 via 056 40 18 92 of oc.aalbeke@kortrijk.be

Begeleiding: De Kunstvogel vzw, o.l.v. Peter Jonnaert
Een organisatie van:
OC Aalbeke in samenwerking met VBS Aalbeke, Openbare Bibliotheek Kortrijk, Seniorenacties Kortrijk-Zuid, in het kader van Spinrag

0 reacties:

Een reactie posten