Bookseller/Diagram Prize voor de "vreemdste boektitel": stem nu!

De "Bookseller/Diagram Prize (for the Oddest Title of the Year)" is een humoristische literaire prijs die elk jaar wordt uitgereikt aan het boek met de vreemdste titel. De prijs is genoemd naar Diagram Group, een grafisch ontwerpbureau in Londen en het Britse uitgeversmagazine The Bookseller.

Het winnende boek wordt sinds 2000 bepaald door publieksstemmen op de website van The Bookseller. De literaire prijs is echter niet vrij van enige controverse. De prijs werd twee keer niet uitgereikt omdat geoordeeld werd dat de shortlist geen titels bevatte die vreemd genoeg waren en er was controverse om de laatste winnaar, "The 2009-2014 World Outlook for 60-milligram Containers of Fromage Frais" (vrije vert.: "De wereldvooruitzichten voor 2009-2014 voor bakjes van 60 milligram kwark"), omdat het boek niet werd geschreven door de auteur, Philip M. Parker, maar door een machine die Parker uitvond.

De shortlist voor 2010 bestaat dit jaar uit volgende vreemde titels:

  1. The Changing World of Inflammatory Bowel Disease - Ellen Scherl and Marla Dubinsky
  2. Collectible Spoons of the 3rd Reich - James A Yannes
  3. Crocheting Adventures with Hyperbolic Planes - Daina Taimina
  4. Governing Lethal Behavior in Autonomous Robots - Ronald C Arkin
  5. What Kind of Bean is this Chihuahua? - Tara Jansen-Meyer
  6. Afterthoughts of a Worm Hunter - David Crompton
Stemmen kan op de website van The Bookseller (linkerzijde van de website, onderaan). De winnaar wordt op 26 maart bekend gemaakt.

(via: De Papieren Man)


Meer info en stemmen op: www.thebookseller.com

0 reacties:

Een reactie posten