Boterhammen in de bib: Guy Vanthemsche

BoterLiteratuur, entertainment, avontuur, politiek, kunst, cultuur. Er is voor elk wat wils. Onze gasten zijn een voor een gedreven vertellers die een uur praten over hun passie en gedrevenheid.

Op maandag 15 februari is Guy Vanthemsche te gast in de Kortrijkse Openbare Bibliotheek.
Guy VanthemscheIn 1885 kaapt Leopold II voor de neus van de internationale grootmachten Congo weg, een land dat rijk is aan grondstoffen. Historicus Guy Vanthemsche (Ugent) onderzocht de relaties tussen België en Congo, een nooit eindigende saga.
Zeker nu het land in het post-Mobutu-tijdperk een strijdperk wordt van allerlei mogendheden en bedrijven, dikwijls met de hulp van niet al te zuivere politici en op de kap van een arme bevolking.
Welke invloed heeft Congo uitgeoefend op het 'moederland'. En hoe evolueerden de relaties tussen België en het onafhankelijke Congo/Zaïre, nu de internationale belangstelling voor het land en zijn rijkdommen oplaait en het beleid weer eens discutabel is.

Boterhammen in de bib: Guy Vanthemsche, Congo Vandaag- 15.02.2010 - 12u15 - Centrale bibliotheek, Leiestraat 30, Kortrijk - 5 EUR - i.s.m. Vorming Plus - meer info: www.kortrijk.be/bibliotheek, www.vormingplusmiddenzuidwest.be

0 reacties:

Een reactie posten